Ако сте изгубили свој иПхоне или иПад, како можете пронаћи свој уређај? Требало би да можете лако да лоцирате свој паметни телефон, посебно зато што је иОС 15 побољшао апликацију Финд Ми. Међутим, када се пријавите, приметићете проблем: Финд Ми иПхоне је ван мреже.

Шта значи „Оффлине“ за Финд Ми иПхоне? Како још увек можете да лоцирате свој уређај? А ако је украдено, како спречити друге да приступе вашим личним подацима?

Како активирати Финд Ми иПхоне

Дакле, шта је тачно Финд Ми иПхоне? Функција Финд Ми вам помаже да пронађете свој уређај ако нестане. Није важно да ли сте га изгубили док сте били напољу или још увек мислите да је негде код куће. Активирање Финд Ми иПхоне значи да се можете пријавити на свој Аппле ИД на рачунару или таблету и лоцирати свој уређај на мапи.

Такође можете да користите Финд Ми да даљински закључате свој иПхоне, избришете сав садржај (у случају да мислите да је неповратан) или пустите звук који ће вас довести до њега.

Све што треба да урадите да бисте омогућили ову функцију је да отворите Подешавања, а затим додирните своје име на врху. Затим идите на Финд Ми и проверите да ли је Финд Ми иПхоне укључен.

Није могуће даљински омогућити ово подешавање, али би требало да буде подразумевано укључено. Без обзира на то, боље је бити сигуран него жалити (посебно ако је ово половни уређај) и уверите се да је укључен чим добијете свој иПхоне. Мудра је идеја припремити се за најгоре, али се надамо да вам никада неће затребати.

Шта значи „Оффлине“ за Финд Ми иПхоне?
Главни савет за све који су изгубили телефон је једноставно да не паниче.

Да бисте лоцирали свој иПхоне помоћу Финд Ми, потребно је да се пријавите на свој иЦлоуд налог помоћу другог уређаја. Постоје бројне итерације функције Финд Ми, укључујући Финд Ми иПад и Финд Ми Аппле Ватцх. Сви ови користе иЦлоуд.

Такође можете да отворите апликацију Финд Ми на другом Аппле уређају на ком сте пријављени на ваш налог, ако га поседујете.

Ако ради исправно, требало би да видите икону на мапи која показује где вам је уређај који недостаје.

У неким случајевима, међутим, пише „Оффлине“. Такође може да пише „Локација није доступна“ или „Услуге локације су искључене“.

Постоји неколико потенцијалних разлога за ово, али сви имају исто значење: ваш иПхоне не може да се пријави на Финд Ми.

Како је иОС 15 побољшао Финд Ми иПхоне?

Било је великих проблема са апликацијом Финд Ми. Може да чита ван мреже из превише разлога. Можда вам се батерија испразнила. Ваш паметни телефон је можда искључен. Или је могло бити ресетовано.

иОС 15 је решио ове проблеме. Сада, Финд Ми може да лоцира ваш уређај чак и ако нема напајања или ако га је лопов ручно искључио или ресетовао. Међутим, како Аппле то постиже је мистерија. То је вероватно преко иПхоне-овог Блуетоотх-а или технологије блиског поља (НФЦ).

Функција Моја локација је такође побољшана. Сада ће непрекидно преносити локацију иПхоне-а, тако да се може пронаћи без обзира на све

Зашто је мој иПхоне ван мреже?

Зашто је ваш иПхоне ван мреже? Необично је да је то случај ако сте преузели иОС 15. Ако нисте, највероватнији разлог је тај што се батерија испразнила. Могли сте и да га оставите искљученим. У сваком случају, ако ваш иПхоне који користи иОС верзију старију од иОС 15 нема напајање, Финд Ми вам неће рећи где се налази.

Апликација ће функционисати само ако је ваш уређај повезан на иЦлоуд, наравно, и пријављен на ваш Аппле ИД. Да бисте активирали функцију на првом месту, већ сте се пријавили на њих. Међутим, могуће је искључити оба, прекидајући везу са Финд Ми.

Ваш уређај такође може имати укључен режим рада у авиону. Ово прекида све бежичне сигнале као што су Ви-Фи и мобилни подаци.

Ако је ваш паметни телефон украден, лопов је можда уклонио СИМ картицу. Ово га одваја од мобилног интернета, што га чини тежим, али не и немогућим, за праћење.

Такође постоји мала могућност да је ваш иПхоне изгубљен у земљи без подршке за Финд Ми. То је зато што ова функција треба да приступи Мапама, а Аппле једноставно нема ту могућност у неким регионима.

Ако сте преузели иОС 15, батерија може и даље бити проблем. Пошто Аппле неће открити тачно како функционише (вероватно из безбедносних разлога), Блуетоотх или НФЦ би могли да буду погођени након неког времена. Аппле-ов протокол за кључеве од аутомобила користи НФЦ за откључавање аутомобила ако је батерија вашег иПхоне-а испражњена, али то траје само око пет сати; ако ваш уређај каже да је ван мреже и да сте га оставили неко време пре него што проверите иЦлоуд, то би могао бити разлог.

Слично томе, Финд Ми наводно ради само преко иОС 15 када се искључи или ресетује ако је у близини других Аппле уређаја. Ово може бити проблем ако живите или сте недавно били на удаљеном месту.

Како пронаћи иПхоне који је ван мреже

Када отворите Финд Ми, видећете неколико опција, без обзира да ли имате иОС 15 или не. Прво ће вам рећи нивое батерије, али ово није нешто о чему треба да бринете.

Ако Финд Ми ради, требало би да вам да упутства. Међутим, ако не ради, и даље имате опције.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *