Комедија је разноврстан и разноврстан жанр; не постоје две особе које немају потпуно исте укусе. Са појавом интернета, међутим, то није битно. Тамо заиста постоји нешто за свакога – од ниског до високобродог и од безобразног до оштре сатире.

Започнимо мерач смеха са најсмешнијим веб локацијама на вебу.

1. Енгрисх.цом

Чини се некако прикладним започети ову листу са Енгрисх.цом. То је веб страница специјализована за слике несрећа на енглеском језику, често у страним земљама.

Да будемо јасни, апсолутно није срамота правити грешке када вам енглески није матерњи језик, али ова смешна веб локација се обично фокусира на грешке које су починила предузећа — и за њих заиста нема оправдања.

2. Смешне кратке шале

Ако вам недостаје времена и потребна вам је брза шала да вам олакша расположење пре него што кренете напоље, идите на Смешне кратке шале. То је један од најсмешнијих сајтова на вебу ако волите једноличне речи.

Нажалост, сваког месеца се додаје само неколико нових вицева, али постоји огроман задњи каталог у који можете копати. Шале такође имају Реддит-ов систем за гласање за/одбијање, тако да можете брзо да пронађете у којим шалама су остали читаоци уживали.

3. Лук

Ако вам се сатира више свиђа, сигурно сте чули за Тхе Онион. То је један од најбољих сајтова за сатиру на вебу.

Сајт, који се води из Чикага, користи актуелне догађаје да креира лажне приче, уводнике, текстове и интервјуе. Комичар и глумац Боб Оденкирк је у запису рекао: „[Лук] је најбољи комедијски писац у земљи, и тако је од почетка“.

4. Чуо у Њујорку

Оверхеард ин Нев Иорк омогућава становницима града да поднесу исечке разговора које чују док се баве свакодневним животом у Великој јабуци.

Постало је толико популарно да је настао велики број сестринских сајтова (као што су Оверхеард ин тхе Оффице и Оверхеард ат тхе Беацх) и објављена је књига најпопуларнијих цитата.

5. Цијанид и срећа

Цијанид и срећа је један од најпознатијих веб стрипова на интернету. Смешно је, сатирично, политички, а понекад и увредљиво. Али сигурно ћете се добро насмејати док кликнете на хиљаде слика.

Стрип такође има активан Дисцорд где се фанови могу окупити, ИоуТубе канал, па чак и мини-игре са темом стрипа.

6. Тхе Даили Масх

Даили Масх је узео лист из књиге Тхе Онион; пружа бескрајни ток сатиричних вести. Међутим, док је Тхе Онион углавном фокусиран на САД, Тхе Даили Масх се уместо тога бави причама на тему Велике Британије.

7. Овсена каша

Брендирани као „стрипови, квизови и приче”, највећа привлачност Тхе Оатмеал-а су цртани филмови које је направио њен оснивач, Метју Инман. Сам садржај је разноврстан, покрива све, од енглеског језика до употребе рачунара.

Сваки од радова на сајту захтева велику посвећеност; у интервјуу за Лос Анђелес тајмс 2010. године, Инман је рекао да му је за производњу сваке слике требало око осам сати.

8. Неугодне породичне фотографије

Већина породичних домова има бар једну слику на зиду од које се стресете сваки пут када је видите.

Ова веб локација обједињује све те слике на једно место; од мукотрпно реконструисаних породичних портрета до савршено темпираних снимака, коначно се можете осећати безбедно са сазнањем да нисте једини који има кутију за ципеле пуну срамотних фотографија.

9. 9ГАГ

Ако желите ГИФ-ове и мемове, 9ГАГ треба да буде ваш први позив.

Његов систем за гласање „за/према гласању“ значи да ћете сваки пут када посетите пронаћи нови садржај, а често ажурирани одељак „Истакнуто“ обично се фокусира на оно што је вруће у медијима у било ком тренутку.

Сајт је такође покренуо мобилне апликације за иОС и Андроид, а сада се може похвалити успешном заједницом у стилу Реддит-а.

10. Реддит Вицеви

Као што сви знамо, Реддит је ризница информација, без обзира на врсту садржаја који тражите. Сајт се не разликује када су у питању смешне шале.

Субреддит р/Јокес је препун смешних речи, урнебесних монолога и свега што је између. Са 23 милиона претплатника, сваког сата се објављују десетине нових вицева. Нећете моћи да престанете да се смејете.

11. Дилберт

Ако желите стрипове који су засновани на стварности, не тражите даље од Дилберта. Први пут је покренут 1989. године и сада се објављује у многим националним новинама и часописима.

Стрипови прате Дилберта – главног лика стрипа – кроз свакодневницу модерног канцеларијског живота.

12. Пронађите невидљиву краву

Сви знају игру „топлије/хладније“ коју играмо као деца када покушавамо да пронађемо нешто. Па, Финд тхе Инвисибле Цов је дигитална верзија тога. Морате да кликнете по екрану док упити постају мање или више махнити.

Када на крају кликнете на краву, чућете задовољавајући “моооооо” звук. Смешно је и забавно у истој мери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *