Зарађивање новца играњем игара је примамљива понуда за већину играча. То је зато што можете да проведете време уживајући у својим омиљеним насловима док истовремено зарађујете.

Међутим, постоје неке основе које треба да исправите да бисте стекли добре следбенике. Ево шта треба да знате о покретању сопственог канала за игре.

1. Изаберите наслов на који ћете фокусирати свој садржај

Постоји много игара које можете играти да бисте направили садржај. И док можете да креирате видео записе за скоро сваки наслов, најбоље је да се држите једног наслова када сте нови. На тај начин ће играчи одређеног наслова игре знати коме да се обрате када траже садржај.

Такође, не морате да изаберете ААА наслов када бирате игру. На крају крајева, док ААА игре обично имају велику базу играча, такође ћете морати да се такмичите са више креатора. Ако одаберете нишу наслов са мањим бројем играча, али креирате јак садржај, повећавате своје шансе да постанете главни канал за играче те одређене игре.

Ипак, који год наслов игре да изаберете, требало би да уживате у игри коју одаберете. У супротном бисте могли прегорети или не можете да креирате занимљив садржај.

2. Планирајте свој садржај
Када одлучите коју игру да покријете, време је да планирате видео снимке које ћете отпремити. Са бројем креатора на мрежи, стварање насумичне библиотеке играња и коментара неће га смањити ако желите да проширите свој канал. Такође би требало да објављујете доследно, јер људи увек траже нови садржај.

Валктхроугхс

Овај тип садржаја је обично најлакши начин за покретање канала. Ако играте нову игру, можете да направите водич који показује играчима и онима који су заинтересовани да купе игру о чему је прича о игрици.

Иако неки могу рећи да је играње кроз игру довољно за пролаз, морате осигурати да ваш видео остане занимљив. То можете учинити тако што ћете изрезати досадне делове и фокусирати се на причу. Или можете уметнути коментар између сетова.

Све зависи од тога како то желите да урадите, али важно је да ваша личност сија кроз ваше видео снимке.

Туториали

Такође можете да се фокусирате на овај тип садржаја, посебно за компликоване и лукаве нивое. Стећи ћете много пратилаца креирањем туторијала, посебно играчима који су заглавили на одређеном изазову или нивоу.

Алтернативно, можете креирати водиче који помажу другим играчима да побољшају своје перформансе у игрицама, на пример како да подесе аутомобиле у Форза Хоризон 5 или које су најбоље верзије ликова у Апек Легендс.

Хигхлигхт Реелс
Ово је добра опција ако желите да почнете са кратким клиповима. Можете да направите клипове од мање од 1 минута који приказују смешне или импресивне сцене у игри коју одаберете. Овај тип садржаја кратке форме је одличан за креирање ТикТокса и Реелс-а за представљање вашег канала. Одатле можете дубље да зароните у своје видео снимке дугог формата.

Пренос УЖИВО

Стримовање игре уживо захтева мало труда од вас, али је и најмање ефикасан начин да добијете пратиоце. Осим ако немате забавне шале током игре или потпуно уништавате популарни еСпортс тим, људи обично не би гледали ваш стрим. На крају крајева, зашто би они гледали на тебе када би уместо тога могли да играју игру?

3. Имајте одговарајућу опрему
Наравно, креирање садржаја за игре захтева одређену опрему. Иако се о рачунару за игре и начину снимања екрана не може преговарати, постоји друга опрема која ће вам требати за ваше видео записе.

Микрофон

Ако отпремате видео записе дугог формата, на крају ће вам требати микрофон да бисте својим видео снимцима додали садржај који се преноси гласом. Када ваши пратиоци гледају ваше видео снимке, највероватније не би желели да читају титлове. Уместо тога, они би желели да чују ваш глас док објашњавате шта се дешава на екрану.

Камера и осветљење
Неки играчи скривају своје лице, али ако на крају одлучите да се откријете, требаће вам пристојна камера. Уграђена камера на већини лаптопова обично је неће пресећи, па размислите о улагању у одговарајућу веб камеру.

Наравно, такође морате имати пристојно осветљење. Светло које долази из ваше плафонске или столне лампе није довољно да обезбеди пристојно осветљење. Обично завршите са чудним или оштрим сенкама које одвлаче пажњу ваших гледалаца. Дакле, ако желите да изгледате лепо на екрану, размислите о томе да набавите прстенасто светло или друга ЛЕД светла.

4. Снимите свој екран
Без обзира да ли стримујете своју игру или је снимате за касније отпремање, морате да снимите екран да бисте могли да га делите са светом. Постоје два начина да то урадите: или користите рачунар за игре или користите секундарни рачунар за снимање екрана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *