Родитељски надзор је од суштинског значаја када покушавамо да спречимо нашу децу да приступају садржају који није примерен узрасту. Чак и на бесплатним платформама као што је Црацкле, коришћење предности ове функције даје многим родитељима мир.

Црацкле је доступан, у овом или оном облику, од 2004. Пошто је бесплатна услуга, има много корисника и пуно садржаја. Срећом, постоји много емисија и филмова које ваша деца могу да гледају.

Како омогућити Црацкле родитељски надзор на радној површини

Стони рачунари као што је Виндовс нуде родитељске алате за контролу онога што ваша деца раде, али можете да одете корак даље и контролишете шта ваша деца могу да гледају.

Укључивање родитељске контроле Црацкле уопште није тежак посао. Међутим, потребно је да имате налог на Црацкле-у да бисте користили ову функцију. Срећом, врло је лако подесити налог, а за то су потребна само адреса е-поште и лозинка. Поседовање налога ће вам такође омогућити да користите апликацију Црацкле на разним другим уређајима.

То је све што треба да урадите! Пошто користите верзију Црацкле-а за десктоп рачунаре, требало би да знате да ћете морати да унесете лозинку за налог да бисте заобишли родитељски надзор када желите да гледате садржај за зрелију публику.

Како омогућити Црацкле родитељски надзор на мобилном уређају

Када уживате у Црацкле-у на свом телефону, стварима је много лакше управљати. Да бисте ограничили неприкладан садржај на мобилној апликацији, не морате чак ни да се пријавите на налог.

Реалност Црацклеове родитељске контроле

Пре него што одете и омогућите родитељски надзор на Црацкле-у и седите опуштено јер ваше дете неће гледати никакав неприкладан садржај, имамо проверу стварности за вас: Црацкле-ова функција не функционише тако. У ствари, за млађу децу ова функција не функционише тако добро.

Добра ствар је што ова функција Црацкле постоји. Чак и у облику у којем је, добро је што је ту да филтрира део садржаја.

Црацкле родитељски надзор ради у два слоја. Први слој је оно што видимо када покренемо претрагу или изаберемо жанр да бисмо проверили садржај. Родитељски надзор филтрира садржај означен као ТВ-МА, што значи зрело, или Р, што значи „ограничено“, тако да се наслови ни не појављују.

Други слој је пин или лозинка, која је потребна за репродукцију садржаја који нема оцену. И пуно тога је доступно на Црацкле-у.

Нисмо сигурни одакле долазе оцене, али је јасно да Црацкле не користи више извора. На пример, у време писања овог текста, доступан је хорор филм под називом Америцан Хунт, који нема оцену на Црацкле-у, али долази са ознаком „16+“ на Амазон Приме Видео. Пошто нема оцену, филм не покреће родитељски надзор и појављује се у резултатима чак и када је функција омогућена. Срећом, деца би и даље морала да знају вашу лозинку да би то заобишла.

Штавише, пошто не постоји начин да одаберете коју врсту оцењивања желите да ограничите, на пример, емисије и филмови са оценом ПГ-13 или ТВ-14 остају неометани родитељском контролом. Увек постоје начини да деца заобиђу родитељски надзор какав јесте. Али родитељи млађе деце треба да их држе на оку све време док користе Црацкле јер је садржају неприкладном узрасту лако приступити чак и када је филтер постављен.

Не заборавите да појачате родитељски надзор

Лепо је имати родитељски надзор на Црацкле-у, чак иу његовом тренутном облику. Међутим, било би најбоље да запамтите да Црацкле-ова функција није упоредива са оним што добијате када користите Нетфлик, ХБО Мак, Диснеи+ или друге платформе које су погодније за децу, тако да је од родитеља потребна већа будност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *