Иако вероватно имате свој иПхоне са собом током дана, то не значи да желите да будете доступни свима у сваком тренутку. Зато ваш иПхоне нуди режим Не узнемиравај, који вам омогућава да утишате или сакријете неважна обавештења како би вам помогли да се концентришете без ометања.

Хајде да погледамо шта режим Не узнемиравај ради на иПхоне-у, како га укључити и како га можете прилагодити својим потребама.

Шта је режим Не узнемиравај?

Не узнемиравај је један од режима фокуса вашег иПхоне-а. Онемогућава долазна обавештења, текстове и позиве на вашем уређају. То је корисна функција за спречавање ометања вашег иПхоне-а када сте на састанку, гледате филм или се једноставно одмарате током дана.

Ако сте забринути да бисте могли да пропустите хитне случајеве, не брините. Можете да прилагодите режим Не узнемиравај, што ћемо вам показати у наставку. Алтернативно, можете подесити и користити различите режиме фокуса, у зависности од задатка.

Отворите контролни центар свог иПхоне-а. Метода се разликује за различите моделе иПхоне-а. Ако нисте сигурни, можете погледати наш водич о томе како да користите контролни центар иПхоне-а.

Додирните дугме Фокус, које изгледа као полумесец. Обавезно додирните саму реч, уместо иконе, што ће аутоматски омогућити последњи режим фокуса који сте користили.

Додирните Не узнемиравај са листе опција.

Како прилагодити режим Не узнемиравај у иОС-у

Да бисте прилагодили режим Не узнемиравај, идите у апликацију Подешавања и изаберите Фокус > Не узнемиравај. Можете да прилагодите подешавање да бисте дозволили обавештења и позиве из одређених апликација и контаката. Овде можете да поједноставите режим Не узнемиравај тако што ћете претходно креирати листу омиљених.

Остала прилагођавања укључују избор да сакрију значке обавештења, приказују само неке странице са почетног екрана и затамњују закључани екран када свој иПхоне ставите у режим Не ометај. Такође можете да подесите прилагођени распоред за ваш иПхоне да аутоматски укључи Не узнемиравај.

Побољшајте фокус помоћу режима Не узнемиравај

Када треба да се удаљите од свог иПхоне-а или користите уређај без сметњи, једноставно укључите режим Не ометај да бисте побољшали фокус. Само се уверите да имате исправна подешавања како не бисте били неочекивано прекинути, чак и након што укључите режим Не ометај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *